Handicap­venlig ferie

Handicap­venlig ferie

Hvide Sande Camping forsøger hele tiden at gøre pladsen mere og mere handicap venlig. Selve pladsen er plan og for kørestolbrugere kørefast. Der er indrettet handicapvenlige toilet og badefaciliteter.

I Ringkøbing/Skjern Kommune bliver der gjort et stort arbejde for at lette adgangen for handicappede. kommunen har blandt andet fået flere udmærkelser for det store arbejde som gøres i denne forbindelse.

Handicapvenlige adgangsveje til stranden

I kommunen er der anlagt 4 adgangsveje, der er specielt egnede for kørestolsbrugere og gangbesværede. Én er placeret, så der er adgang til klittoppen ved Badevej i Søndervig. Her er der lavet en platform, hvorfra der er udsigt over stranden og havet. En anden er placeret syd for slusen ved Hvide Sande Strand. Her er der om sommeren handicapvenlig sti-adgang helt ned til vandkanten. Den sidste adgangsvej er anlagt i forbindelse med ydermolen på nordsiden ved Hvide Sande Havn.

Her giver adgangsvejen mulighed for at komme tæt på indsejlingen og molen, og for, at kørestolsbrugere kan forsøge sig med lystfiskeri. I sommerhalvåret er der bænke/borde og handicapvenlige toiletfaciliteter i forbindelse med adgangsvejene. Også gæster med f.eks. klapvogne og barnevogne kan med fordel bruge disse adgangsveje.

Handicapvenlig adgangsvej til Troldebjerg

Der blev indrettet en handicapvenlig adgangsvej til Troldebjerg, som ligger ved slusen i Hvide Sande. Herfra er der udsigt over hele klitten, indsejlingen og sluseområdet, havnen og hele fjorden rundt. De gamle bunkere er indrettet med plancher og minimuseum der fortæller om bunkerne, og deres funktion under den anden verdenskrig. Adgangsvejen er etableret således at man via stenbelagte stier i rullestol kan kører helt op til toppen hvor der er anlagt udkigsplatforme, med sikkerhedsrækværk.

Aktiviteter

1
2
3
4
5